Chlebová směs pro přípravu čerstvého pečiva - tmavý chléb.
Zobrazit celý popis1 balení chlebové směsi rozmíchejte s 330ml vlažné vody a pomalu promíchejte hákem na těsto a na závěr prohnětejte vyšší rychlostí až se těsto dokonale spojí a odlepí od mísy. Mísu zakryjte potravinovou fólií a nechte na teplém místě cca 30 minut vykynout. Pomoučenými rukami vytvarujte bochník chleba nebo housky a položte na vymaštěný plech nebo na pečicí papír popřípadě do vymaštěné formy na pečení. Takto připravený chléb navlhčete a umístěte na teplé místo 30-50°C na dobu 30-45 minut a nechte kynout dokud se objem pečiva neznásobí. Povrh těsta udržujte stále vlhký. Troubu předehřejte na 230°C (210°C horkovzdušná trouba). Do předehřáté trouby vložte chléb spolu s miskou vody. Po 10 minutách stáhněte teplotu o 30°C. Doba pečení: Chléb z 500g směsi pečeme 45-60 minut a housky pečeme 15-20 minut.
Postup pro pečení v automatické pekárně: nejprve 340ml vlažné vody, pak přidejte balení směsi na pečení. Nastavte program s celkovým časem 2,5-3 hodiny a nechte automat pracovat.
Složení: špaldová mouka (86%), žitná mouka (9%), jedlá jodizovaná sůl, sušené droždí, přípravek na úpravu mouky: kyselina askorbová.
Může obsahovat stopy sezamu, sóji, lupiny, mléka a vajec.
Výživové údaje na 100g |
|
Energie |
1407 kj / 332 kcal |
Tuky |
1,3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,2 g |
Sacharidy |
65 g |
z toho cukr |
1,2 g |
Vláknina |
0 g |
Bílkoviny |
12 g |
Sůl |
2 g |
Země původu: Německo.
Balení se může lišit od vyobrazení dle aktuálních skladových zásob.